+ 386 (0)8 200 20 00 info@ambienthotel.si 

POVPRAŠEVANJE

Posebne ponudbe za skupine

 

Tradicionalni slovenski večer

z okusnimi jedmi, živo glasbo in  narodnim plesom

Program slovenskega večera:

  • tradicionalna slovenska dobrodošlica
  • prikazovanje slovenskih ročnih izdelkov
  • nastop folklorne skupine v nošah
  • ples in živa glasba
  • tipična slovenska hrana
  • zabavne igre

Ob prihodu pari v nošah gostom zaželijo tipično slovensko dobrodošlico, s suhim sadjem in harmoniko, ter jih povabijo na prizorišče. Večer se odvija v prijetnem vzdušju glasbe, plesa, domače hrane in dobrega vina. Jedilnik sestavljen iz značilnih slovenskih jedi obsega  juho, glavno jed in sladico; vsak gost dobi tudi kozarec vina ali brezalkoholne pijače. Za glasbo poskrbi naš harmonikar, ki v živo igra slovensko ponarodelo glasbo. Folklorna skupina oblečena v tradicionalne noše predstavi ljudske plese iz različnih koncev Slovenije, šege, navade in tradicionalne zabavne igre, pri katerih sodelujejo tudi gosti:  osamljeni stol, ples z metlo, kačo vit, ipd.

Meni:

  • dobrodošlica: suho sadje
  • gobova juha, telečja obara z ajdovimi žganci
  • domača pojedina: svinjska pečenka, slovenska klobasa »pečenica«, pražen krompir, kislo zelje .
  • sladica:  orehova potica, jabolčni zavitek

Med večerjo goste povabimo, da se pridružijo plesalcem v narodnih nošah in uživajo ob živi glasbi.


Cena: 29 EUR na osebo


Minimalno število udeležencev: 20

Program : približno 2 uri


Za zaključene skupine pa Slovenski večer po naročilu pripravimo kjerkoli, kadarkoli in ga popolnoma prilagodimo vašim željam.


Za več informacij ali rezervacij pokličite na +386 (0)8 200 20 00 ali pišite na  info@ambienthotel.si

 

Degustacija vin v Vipavski dolini 

Vipavska vinska cesta pelje skozi 27 vinskih krajev v zgornji Vipavski dolini. Vinogradniki na 2200 hektarih vinogradov pridelujejo odlično vipavsko vino, med drugim tudi domače sorte, kot sta pinela in zelen, na katere so še posebej ponosni.

 

Organizacijo degustacije vipavskih vin prepustite ekipi Ambient hotela. Glede na vaše želje se bomo dogovorili s ponudikom vin in vam organiziral prevoz do kmetije, če ga potrebujete.


Kmetija Jamšek 1 8 8 7  se nahaja v zgornji Vipavski dolini, natančneje v vasici Manče. Na kmetiji je vinogradništvo in vinarstvo prisotno že več generacij. V ponos pa jim je tudi lesen sod iz leta 1 8 8 7, v katerem še danes zori  vinska kapljica.


Letnica na sodu uradno beleži dolgo tradicijo vinarstva, vendar je po pripovedovanju domačih ta plemenita obrt na posestvu še mnogo dlje. Na posestvu obdelujejo 5 ha vinogradov, iz katerih pridelujejo odprta in ustekleničena vina različnih sort. Osredotočili so se na dve liniji vin. Sveže pitna s poudarjeno sortno cvetico in vina zorjena najmanj 7 mesecev na drožeh v 225L hrastovih sodčkih. Vina so že več let priznana na slovenskem tržišču, v zadnjih letih pa se uveljavljajo tudi na tujem. Ponašajo se s številnimi priznanji, ki so jih njihova vin dosegla na državnih in mednarodnih ocenjevanjih.

Poleg ponudbe odprtega in ustekleničenih vin, nudijo degustacije v degustacijskem prostoru, po želji pa tudi ogled kleti. Sprejmejo zaključene skupine do 50 ljudi, katere je potrebno predhodno najaviti.


Ponujamo vam naslednje degustacijske pakete:
Degustacijski paket 1 - krajši
Predstavitev in ogled kleti
Degustacija 4 vzorca vina
Prigrizek, domači kruh in domači sir
Degustacijski program je primeren za manjše in večje skupine ljudi, ki si z obiskom kleti popestrijo potovanje po Vipavski dolini ali si želijo le sprostitve. Vinar se ob kozarčku vina z gosti sprehodi po kleti in jim jo predstavi. Po ogledu jih v degustacijski sobi čaka prigrizek in pokušina 4 vzorca vina.
Degustacija traja približno 1,5 uro, cena 9 €/osebo.

Degustacijski paket 2 - daljši
Predstavitev in ogled kleti
Degustacija 5 vzorcev vina
Prigrizek, domači kruh in domači sir
Degustacijski program je primeren za manjše in večje skupine ljudi, ki si z obiskom kleti popestrijo potovanje po Vipavski dolini ali si želijo le sprostitve. Vinar se ob kozarčku vina z gosti sprehodi po kleti in jim jo predstavi. Po ogledu jih v degustacijski sobi čaka prigrizek in pokušina petih vzorcev vina.
Degustacija traja približno 2 uri, cena 11 €/osebo.

Degustacijski paket 2 - lux
Predstavitev in ogled kleti
Degustacija 7 vzorcev vina
Prigrizek
Narezek (domači sir, domača salama, kruh..)
Degustacijski program je primeren za manjše in velike skupine ljudi, ki si želijo malo bolj spoznati vinarja in njegova vina. Vinar gostom predstavi in razkaže klet. Sledi pokušina dveh vin iz stare kleti z lesenimi sodi, nato goste povabi v degustacijsko sobo, kjer jim ponudi ostalih pet vzorcev vina ob domačem narezku.
Degustacija traja približno 2,5 uri, cena 15 €/osebo.


Degustacije za večje skupine
Ponujamo tudi skupinske degustacije za večje skupine prijateljev, znancev, poslovnih partnerjev. Degustacije so na voljo za skupine od 20 do 50 oseb v vinarjevih degustacijskih prostorih. Ob degustacijah vin je možno okusiti tudi vipavske kulinarične dobrote, saj vino in hrana skupaj predstavljata pravo kulinarično doživetje Vipavske doline.

Za več informacij ali rezervacij nas pokličite na 8 200 20 30 ali pišite na info@ambienthotel.si